42039 24 Stundu sacīkšu auto B modeļa apskats

 

Komplekta nr.: 42039
Nosaukums: 24 Hours Race Car
Produktu līnija: Technic
Izlaists: 1H 2015
Detaļas: 1219
Kastes svars: 2110 gr
Kastes izmēri: 47.8 x 37.3 x 8.7 cm

Ievads

Lai lietas būtu interesantākas, pāramaiņas pēc apskatīšu 42039 B modeli, kas, ja godīgi, uzrunāja ar to, ka ir pirmais Lego dizaineru mēģinājums uztaisīt SUV.Tādēļ nolēmu, ka B modeli būvēšu pirmo.

Ceru, ka arī kādu dienu salikšu pamatmodeli – 24 stundu sacīkšu auto un arī par to Jums varēšu kaut ko pastāstīt. 

Kaste rokās ir patīkami smaga un arī tās izmērs priecē acis. Apskatot kastes aizmuguri varam iepazīties ar B-modeli, kas šoreiz ir mūsu galvenais varonis.

Atverot kasti mūs sagaida:

  • 13 maisiņi ar detaļām
  • 1 pamācības grāmatiņa
  • 1 uzlīmju lapa
  • 4 riepas

Būvēšana

Būvēšana visā visumā man aizņēma apmēram 4-5 stundas. To laikā es gan fotografēju, gan dzēru tēju. Domāju, ka ar šādu laiku jārēķinās visiem, kas šo komplektu ir iegādājušies.

Pamācība nu jau kā parasti ir viena liela grāmata nevis kā bija ierasts, sadalīta vairākos bukletos. Izskatās, ka Lego arī nākotnē pieturēsies pie šī veida pamācībām un katrs nākamais lielais komplekts to apstiprina. Taču mēs šoreiz to neizmantosim, jo B modeļa būvniecībai nepieciešams izmantot elektronisko pamācību (http://service.lego.com/en-us/buildinginstructions/42039). Instrukcija ir labā kvalitātē un beidzot nav tik grūti atšķirt krāsas, kā tas ir bijis iepriekšējās. Nu vairs nav jāizjauc puse modeļa tikai tādēļ, ka tumši pelēks pamācībā izskatās melns.

Ak jā, uzlīmes šoreiz ir vienā maisiņā ar pamācību, nav vairs ierastās kartona loksnes.

Pats būvēšanas process ir raits, modelis ātri iegūst gabarītus. Maisiņi nav numurēti, līdz ar to nākas kādu laiku iztērēt detaļu meklēšanai, taču, ja vienā čupā detaļas neizber, tad nav tik traki.  

Tā kā pēdējos gadus pats intensīvi darbojos ar Lego Technic, tad būvēšanas tehnikas īpaši nepārsteidza. Jaunam būvētājam šajā modelī būs iespējas apgūt stūres sistēmas un neatkarīgās piekares pamatus, stipru savienojumu izveidošanu, kā pareizi būvēt rāmjus un ietvarus zobratu pārvadiem, kā arī to, kā būvēt izturīgu, nevērpjošos un  nelokošos šasiju.

Noderīgas detaļas

Šajā komplektā blakus ierastajām detaļām atradīsim arī tādas, kas izcelsies starp citām. Pirmkārt, vēl nebijušas gaiši zaļās krāsas dēļ. Dažādi paneļi, klucīši:

Mūs iepriecinās jauni paneļi 3x11 un izliektie paneļi arkām 3x13x2, jaunās funkciju pārslēgšanas sistēmas zobrati, slēdzējs un slēdzēja pamatne:

Uz 19 garas lokanās asis, 2 daļu kardāni, cietie amortizatori, 5 ar stopu asītes, sviras stūres sistēmas taisišanai un arī apaļās stingrās asītes un krustiņa asītes savienojums 3 klucīšu garumā:

Spēlējamība

  • Pilna neatkarīgā amortizācija
  • Atverams dzinēja nodalījums, durvis

  • V8 dzinējs, kas ir piedzīts no aizmugurējiem riteņiem
  • Stūres sistēma
  • Pārslēgšanās starp divām funkcijām:
  1. Izlaižami miglas lukturi (viena no foršākajām funkcijām modelī)

  1. Atveramas bagāžnieka durvis

Plusi

  • Daudzfunkcionāls modelis
  • Augsta spēles vērtība
  • Nevainojams dizains
  • Interesantas funkcijas
  • Labas detaļas šasiju un mehānismu veidošanai
  • Reti elementi

Mīnusi

  • Maisiņi nav numurēti
  • Pāri paliek ļoti daudz detaļu, kuras varētu izmantot pāris caurumu aizpildīšanai

Vai ir vērts prikt?

Jā, komplekts ir labs. To ir forši likt kopā un modelis ir liels, izturīgs, to droši var ņemt rokās un mocīt. Lukturus var stundām izlaist un ielaist, ir prieks skatīties, kā tik vienkārša funkcija var tā aizraut. Pilna neatkarīgā piekare ļauj modeli nomest zemē no neliela augstuma un skatīties, kā džips ar to tiek galā. Ar to ir forši vizināties pa nelīdzenām virsmām.

Vērtējums 10 ballu sistēmā

Dizains – 9: Ļoti izskatīgs B modelis, īsts sportisks SUV, tiesa, varēja pāris caurumus aiztaisīt
Būvēšana - 8: Interesanta, aizraujoša. Ir lietas, kuras var iemācīties.
Funkcionalitāte un spēlējamība - 9: Daudzās funkcijas un modeļa izmērs šim komplektam godam nopelna augstu vērtējumu. Tas ne tikai labi izskatās, kad stāv plauktā, bet arī ir izcils, kad to paņem rokās
Detaļas - 9: Tik labu vērtējumu dodu, jo šajā komplektā ir tādas detaļas, kuras nevar atrast citos, ir arī pāris reti klucīši, kas nav bijuši sastopami komplektos jau pāris gadus.
Naudas vērtība 9: Lai gan cena ir augsta, šis komplekts ir labs ieguldījums!