2015.10.23 Klucīšu diena Dricānos

Šoreiz mūsu ceļš ved uz tālo Rēzeknes novadu un Dricānu vidusskolā ierodamies jau iepriekšējā vakarā, lai sagatavotu pasākuma norises vietu un uzstādītu apjomīgās lego ekspozīcijas. Latlug "Klucīšu dienas Dricānos" norisei atvēlēta veselas sporta zāle, kur izkārtot savas aktivitātes. Kā parasti viss sākas ar galdu izkārtošanu, un tad arī varam sākt uzstādīt Latvijā lielāko Lego pilsētu. Laika gaitā mūsu ekspozīcijas aug un uzstādīšanās sāk aizņemt aizvien vairāk laika.

Lego pilsēta nav vienīgais mūsu izstādes elements, pastāvīgu vietu mūsu ekspozīju sarakstā ir atradusi arī star wars aina, kā arī Technic un Model team modeļu galds. Šeit redzams kā Lauris ar Vadimu piestrādā pie sīkām detaļām, lai Star Wars aina būtu skatāma.

Pēc uzstādīšanās dodamies pavadīt vakaru pie Latlug biedra Mārtiņa Rēzeknē. Pica, silta tēja, kā arī sarunas par un ap lego ir turpmākās vakara aktualitātes. Lauris visiem sniedz prezentāciju par savu neseno pieredzi viesojoties Ungārijā pie vietējā Lego kluba. Vēl arī veicam apkopi Technic radiovadāmajiem braucamajiem, kā arī sagatavojam citus sīkumus izstādes norisei. Vakars ir izdevies un tikai pēc plkst. 3:00 dodamies pie miera, lai jau no rīta 7:00 celtos un dotos atpakaļ uz Dricāniem.

23. Oktobra rīts un "Klucīšu diena Dricānos" var sākties. Pie ieejas katrs izstādes apmeklētējs tiek reģistrēts un viņam ir iespēja vilkt lozi. Daži laimīgie šādā veidā tika arī pie kāda vērtīga Lego komplekta. Ja nepaveicās, nekas, salda konfekte vismaz sniedza kādu prieku.

Pirmā lieta, kas piesaista bērnu uzmanību, noteikti ir milzīgā Latlug lego pilsēta. Pēc reģistrēšanās bērni skriešus dodas aplūkot to un izpētīt visas pārsteidzošās detaļas, kas iekļautas Lego pilsētas teritorijā. Protams, arī klik klik noskan neksaitāmas foto uzņemšanas pogas uz mobilo telefonu ekrāniem.

Tehniskie jauniešu prāti var pamielot savas acis pie Lego Technic modeļu galda. Šoreiz ekspozīcijā apskatāms arī nesen startptautisku Lego konkursu "Mercedes Truck of the Future" uzvarējušais Mārča būvētais Mercedes Phoenix. 

Kad neskaitāmie izstādes modeļi ir apskatīti un prāts pilns ar svaigu Lego iedvesmu, jaunie censoņi metas klāt pie Latlug prakstiskajiem stūrīšiem. Brīvās būvēšanas galds piedāvā neierobežotu brīvību būvēt ar klucīšiem, un nav jāizmanto nekādas instrukcijas.

Šoreiz atvērts bija arī "Compensa mājiņas" būvniecības galds, pie kura jaunie arhitekti varēja izpausties būvējot Lego Creator mājiņu pēc pašradītām Latlug lego instrukcijām.

Šoreiz līdz ar Latlug uz Dricāniem bija atbraukusi "AYE Latvia" komanda un sniedza Rēzeknes novada jauniešiem iespēju iepazīt Lego Robotikas pamatus. Bērniem bija pieejami Mindstorms komplekti un "AYE Latvia" eksperti konsultēja, kā piešķirt funkcionalitāti Lego robotiem.

Neiztrūkstoša aktivitāte Latlug pasākmos ir Technic radiovadāmie modeļi un arī šoreiz speciāli uzstādītā trasē jaunieši varējā pārbaudīt savas iemaņas Technic visurgājēja vadībā. Enerģijas pārņemtie Mārtiņš ar Valteru visu dienu sekoja līdzi bezceļa auto tehniskajam stāvoklim un veica ārkārtas remontus, kad Lego autovadītājiem bija gadījusies kāda avārija.

Savukārt ziemas cepuri valkājošais  Latlug biedrs Pēteris visu dienu bija aizņemts atsaucoties uz frāzi "Ģegja, pokozhi kak eto!", kā arī vadot Lego Creator meistarklasi, kurā parādīja jaunajiem būvētājiem, kā no viena vienīga #31017 komplekta ar 119 detaļām ir iespējams izveidot sava dizaina modeli.

Slavenā Lego City arhitektūras būvniece Anna kopā ar tikpat atpazīstamo Star Wars klučotāju Andri nenogurdināmi sekoja līdzi sekunžu uzskaitei pie Lego ātrum-būvēšanas galda. Vingrākie pirkstu kustinātāji par labiem sasniegumiem šajā disciplīnā dienas beigās ieguva arī balvas!

Dienas noslēgumā novācam visu ekspoziju un atbrīvojam Dricānu vidusskolas sporta zāli, lai tajā pēc Lego klātbūtnes atkal varētu atgriezties sporta aktivitātes. Daļu no Dricānos apskatāmajiem eksponātiem tanī pat vakarā pārtransportējam uz Rēzekni, kur "Zeimuļs" telpās tos izvietojam ilgākai apsktei. 

Latlug komanda saka Lielu Paldies visiem "Klucīšu dienas" apmeklētājiem un uz tikšanos jau kādā no mūsu nākamajiem pasākumiem! Lai labi būvējas!!